Sulo Mäkelä Seura

SULO MÄKELÄ SEURA                                                  JÄSENTIEDOTE

Mäntlahti                                                                       12.6.2017                            1(2)

 

ARVOISAT JÄSENET

 

  • HALLINTO

Vuosikokous pidettiin 7.5.2017 Mäntlahden Toivolassa. Paikalla oli 12 seuran jäsentä.

Seuran puheenjohtajana toimii Risto Muurman (2016-2017), varapuheenjohtajana Pentti Järviö (2016-2017), sihteerinä ja tiedotusvastaavana Susanna Korpela (2017-2018), rahastonhoitajana Olavi Mainela (2016-2017) ja hallituksen muina jäseninä: Markus Henriksson (2016-2017), Arto Tulkki (2017-2018), Anna-Mari Suortti (2017-2018) sekä varajäseninä Lotta Kuusisto (2017) ja Jouko Sahala (2017).

Seurassa on tällä hetkellä 64 jäsentä. Vuoden 2016 aikana ajasta ikuisuuteen siirtyi seuran jäsenistä Kerttu Uski.

Vuosikokous päätti jäsenmaksuksi edelleen 10 euroa. Tämän vuoden jäsenmaksu tulee suorittaa 30.9.2017 mennessä: tilinumero FI50 4108 0010 1568 37    Muistathan maksaa !

 

  • TOIMINTAVUOSI 2016

Seuran viides varsinainen toimintavuosi nojautui perinteisiin tilaisuuksiin, joita ovat Sulon päivän vietto, vuosikokous, syysretki ja kunniakäynti Saimi ja Sulo Mäkelän haudalla. Vuoden 2016 toimintaa juhlisti Sulo Mäkelän syntymän 120-vuotispäivä.

IV Sulon päivää vietettiin 12.helmikuuta Uuden Summan koululla osallistujina Uuden Summan ja Poitsilan alakoulut. Tapahtumalla oli osallistujia noin 250.

Kolmas syysretki tehtiin 23.lokakuuta Virolahdelle, jossa isäntäemäntänä oli seurakuntapastori Anna Kinnunen. Ohjelmassa oli mm messujumalanpalvelus Virolahden kirkossa, kukkien lasku sankaripatsaalle (Sulon teos: Äiti ja poika), kahvitilaisuus Pitäjätuvassa, jonka yhteydessä Jaakko Liukkonen kertoi Virolahden kirkon kirkkotaiteesta ja historiasta. Matkalle osallistujia oli 10.

Keskiviikkona 21.joulukuuta juhlistettiin Kulmakivessä Kuvanveistäjän 120-vuotissyntymäpäivää puheiden ja musiikin merkeissä yhteistoiminnassa Haminan seurakunnan kanssa. Puhujina olivat emeritusprofessori Markku Hakuri, lääkintöneuvos Markus Henriksson ja kirkkoherra Juha Tanska. Musiikista vastasivat kanttori Pekka Soranummi ja cembalisti Marianna Henriksson. Paikalla oli yli 30 juhlavierasta. Ennen juhlatilaisuutta laskettiin kukat ja sytytettiin kynttilät Saimi ja Sulo Mäkelän haudalla Myllykylässä.

                                                                                                                                             1(2)

  1. TOIMINTASUUNNITELMA 2017

V Sulon päivä pidettiin 17.2. Pyhällössä Pyhällön ja Kannusjärven alakouluille sekä 8.3. Metsäkylän alakoululle. Tapahtumassa oli Sulo Mäkelän ja Sulo Nurmelan elämäntyön ja saavutusten esittely, kuntoliikuntatapahtuma sekä 6.lk:n lumiveistoskilpailu.

Kulttuurimatka tehdään 22. lokakuuta Luumäelle. Ohjelmassa on mm jumalanpalvelus Luumäen kirkossa, kukkien lasku presidentti PE Svinhufvudin haudalla, tutustuminen Salpalinjaan Luumäellä. Matkan kutsu ohjelmineen lähetetään syyskuun kuluessa.

 Kunniakäynti Saimi ja Sulo Mäkelän haudalle tehdään 21.joulukuuta klo 12.. Käynnin jälkeen on yhteinen kahvitilaisuus.

 Kesäkuun talkooretki Kuorsalon hautuumaalle jouduttiin peruuttamaan yhteensattumien ja vähäisen osanottajamäärän takia.

 

Sulo Mäkelä seuraa jatkaa toimintaansa tasaisesti kiiruhtaen sekä kotiseutua ja kuvanveistäjä Sulo Mäkelän vakaata elämäntapaa kunnioittaen !

 

Tervetuloa mukaan seuran tapahtumiin. Myös uusille jäsenille on tilaa, jäsenesitykset puheenjohtajalle. 

Hyvää toimintavuotta kaikille !

 

HALLITUS

 Puheenjohtaja Risto Muurman p 040-7553312, risto.muurman@gmail.com

Sihteeri Susanna Korpela p  044-3039369, suskukoo83@gmail.com

 

____________________________________________________

Tiedote 2012

Tervetuloa mukaan Sulo Mäkelä Seuran toimintaan!

Mäntlahden suuri poika, kuvanveistäjä Sulo Mäkelä, on saanut oman seuransa. Sulo  Mäkelä Seura perustettiin 21.12.2011. Seuran tarkoituksena on kuvanveistäjä Sulo Mäkelän elämäntyön vaaliminen sekä taideharrastuksen lisääminen Haminassa ja muualla Suomessa.

Seuran ensimmäinen vuosikokous pidettiin Mäntlahden Toivolassa 6.5.2012. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Risto Muurman, varapuheenjohtajaksi Pentti Järviö, sihteeriksi  Eeva Salasto, rahastonhoitajaksi Juha Kajosvaara. Hallituksen muut jäsenet ovat Markus Henriksson, Olavi Mainela ja Ilkka Muurman. Varajäsenet ovat Aino Harju ja Lotta Kuusisto. Vuosikokouksessa nimitettiin Sulo Mäkelä Seuran kunniajäseneksi professori Erkki Helamaa.

Sulo Mäkelä Seura sai elokuussa ensimmäisen merkittävän taidelahjoituksensa, kun Viljo Kuismasen perikunta lahjoitti seuralle Sulo Mäkelän pronssisen veistoksen ”Kuismasen tytöt” vuodelta 1971.

Tällä hetkellä vireillä on mm. tutkimustyö Sulo Mäkelän sankaripatsaista ja tuotannosta, sekä Sulonpäivätapahtuma (13.2.) yhteistyössä Vehkalahden Veikkojen ja Haminan kaupungin kanssa. Tarkoituksena on kehittää kahden kuuluisan vehkalahtelaisen Sulon - Mäkelän ja Nurmelan -  nimeen rakentuva yhteinen kulttuuri- ja kuntoliikuntatapahtuma, jossa taide ja liikunta yhdistyvät.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan Sulo Mäkelä Seuran toimintaan! Jäseneksi voi ilmoittautua sähköpostitse: risto.muurman@gmail.com, juha.kajosvaara@pp.inet.fi. Tai jäseneksi voi ilmoittautua myös ottamalla yhteyttä keneen tahansa seuran hallituksen jäseneen.